Vizita Alteței Sale Regale Principesa Sofia la IPLT ”Gheorghe Asachi”

Astăzi, 19 septembrie 2023, Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” a găzduit un eveniment extraordinar, care a purtat însemnele valorilor culturale și educaționale moderne românești, prin vizita Alteței Sale Regale Principesa Sofia, cea de-a patra fiică a Regelui Mihai I și a Reginei Ana.

Vizita oficială se circumscrie tangențelor istorice ale numelui purtat de către instituție, în perioada interbelică, timp în care a funcționat cu denumirea de Liceul de Fete „Regina Maria”, instituită din Ordinul Regelui Ferdinand I.

Scopul vizează consolidarea relațiilor dintre cele două maluri ale Prutului, precum și promovarea valorilor educaționale, viabilitatea legăturii contextului istoric cu cel al actualității.

Evenimentul de o încărcătură istorică și culturală a rezonat cu desfășurarea unei suite de activități prestabilite, culminând cu discuții directe, astfel încât comunitatea asachiană a avut oportunitatea de a purta un dialog cu Alteța Sa Regală.

IPLT „Gheorghe Asachi” continuă să fie instituţia cu un nume de referință în ţară prin două dimensiuni axiologice, atât din perspectiva istorică, fiind cea mai veche unitate de învăţământ din Republica Moldova, cu tradiţii de instruire şi educaţie calitativă de peste 159 de ani, cât şi din perspectiva contemporană prin realizarea unui demers educaţional inovativ şi interactiv, marcat de spiritul național ardent, cultivarea virtuţilor civice şi a verticalităţii morale.

Comentariile sunt închise.