Rezultatele Conferinței Micilor Cercetători, Ediția a XV-a Martie 2023

În perioada 01 – 31 martie 2023, Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” în parteneriat cu Asociația Generală a Învățătorilor din România, filială din Republica Moldova a organizat și desfășurat Conferința Micilor Cercetători, Ediția a XV-a , Martie 2023.

În cadrul actualei ediții a conferinței, au participat 63 de elevi (clasa a III-a – 33 participanți, clasa a IV-a – 30 participanți), 24 de învățători mentori din 8 instituții de învățământ din municipiul Chișinău și republică: IPLT „Gheorghe Asachi” (Chișinău), LTPA ,,Elena Alistar” (Chișinău),, IPLT „Alexei Mateevici” ( Cricova), IPLT Principesa Natalia Dadiani (Chișinău),, IP Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Mihail Berezovschi” (Chișinău),, IP Liceul Teoretic cu Profil Sportiv nr.2 (Chișinău),, IPLT „Liviu Rebreanu (Chișinău),, IP Gimnaziul „Ștefan cel Mare și Sfânt” Raionul Fălești, Satul Năvîrneț. Toate produsele elevilor au fost vizualizate si apreciate de 10 evaluatori din IPLT „Gh. Asachi”, mun. Chișinău (4); Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, or. Căușeni, IPLT „Petru Rareș” mun. Chișinău, IPLT”Alexei Mateevici” or.Cricova, IPLT „Principesa Natalia Dadiani”, mun. Chișinău, IP Liceul Teoretic cu Profil Sportiv nr. 2 mun. Chișinău, IP Gimnaziul- Grădiniță Merenii Noi, or. Anenii Noi.

Participanții la conferință au realizat proiecte de cercetare, care au fost prezentate online (film de scurt metraj). Elevii împreuna cu învățătorii- mentori au identificat modalități optime pentru elaborarea și prezentarea proiectelor originale cu tematici actuale, care au ținut în suspans și admirație întreaga echipă de evaluatori.

Lucrările conferinței au fost repartizate în două ateliere de lucru pentru evaluarea filmulețelor de scurt metraj: Atelierul nr.1 pentru clasa a III-a și Atelierul nr. 2 pentru clasa a IV-a.

Astfel, evenimentul a reprezentat un motiv solid, de susținere și promovare a elevilor cu aptitudini intelectuale și interes sporit pentru cercetare. Totodată, parteneriatele stabilite între instituțiile de învățământ reprezintă un veritabil schimb de experiențe și bune practici pentru întreaga comunitate educațională.

Aducem mulțumiri Comisiei de organizare a Conferinței Micilor Cercetători, Ediția a XV-a, coordonatorilor locali, învățătorilor mentori, membrilor Echipelor de evaluare și micilor cercetători.

Vă așteptăm cu drag la ediția următoare a conferinței!

Comentariile sunt închise.