Noul laborator EDU Tech lab la IPLT „Gheorghe Asachi” din Chișinău

Începutul lunii februarie curent a fost unul benefic pentru instituția noastră, dat fiind faptul că a avut loc evenimentul de inaugurare a primului laborator EDU Tech lab, adaptat tuturor cerințelor pentru desfășurarea lecțiilor inovatoare, datorită faptului că este un laborator digital inteligent, un ecosistem tehnologic avansat, ce dispune de materiale de lucru esențiale în procesul de predare-învățare de tip STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Math).

Proiectul educațional oferă acces la spații moderne de învățare inovativă tuturor formabililor, indiferent de treapta de școlaritate.

Scopul acestor laboratoare este să faciliteze studiul disciplinelor de bază și să încurajeze colaborarea, creativitatea și lucrul în echipă. Cu ajutorul dotărilor de ultimă generație, precum echipamente VR/AR, imprimante, calculatoare, scannere, table interactive, noțiunile teoretice devin accesibile, iar lecțiile ajung să fie experiențe fascinante și eficiente pentru copii.

Laboratoarele „EDU Tech Labs” sunt oferite de UNICEF în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării din Republica Moldova, iar procesul de implementare și organizare va fi asigurat de ATIC, echipa „Tekwill în Fiecare Școală” care a lansat deja 81 de laboratoare digitale în instituții de învățământ din toată țara în perioada 2021-2024. Lansarea oficială a avut loc în mod online pentru instituția noastră, dar și pentru alte 25 de laboratoare din proiect, transmisiunea directă fiind din laboratorul digital EDUTech lab din Liceul Teoretic ”Mihail Lomonosov”, or. Orhei. Prezenți la deschiderea laboratoarelor digitale au fost: ministrul educației Dan Perciun, reprezentanta de țară UNICEF în Republica Moldova Maha Damaj, coordonator de proiecte Tekwill Ernest Bîtcă.

Pe această cale le mulțumim tuturor participanților proiectului pentru faptul că au făcut posibilă implementarea tehnologiilor inovatoare, care devin o condiție obligatorie în contemporanietate.

Ghidarea și desfășurarea evenimentului a fost coordonată de către dna Natalia Bulat, directoarea instituției, precum și dnele Mariana Ciobanu (director-adjunct), Natalia Curea (profesoară de biologie).

Salus in virtute decus!

Comentariile sunt închise.
Ultimele Anunțuri