1 martie 2023 – 159 ani de la fondarea Instituției Publice Liceul Teoretic ”Gheorghe Asachi”

Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău a îmbrăcat straie de sărbătoare pe 1 MARTIE, când a marcat 159 de ani de la fondare.

Trecut prin toate încercările vremurilor, liceul a reușit să învingă orice obstacol ce a putut să-i pericliteze activitatea nobilă de promotoare a valorilor educaționale, devenind o fortăreață a românismului și un bastion al francofoniei.

Cu acest prilej, elevii claselor primare au dat startul suitei de activități, prin participarea la flashmobul „Mărțișorul asachian”, desfășurat în fața liceului în primele ore ale dimineții, acompaniat de imnul liceului.

La activitatea festivă, organizată în această zi ca fiind una de deschidere a Festivalului „Mărțișorul copiilor”, s-au raliat mai multe personalități atât din Parlamentul Republicii Moldova, Ambasade, cât și din sistemul de învățământ preuniversitar.

Așadar, la eveniment, instituția a fost onorată de prezența ex-directorului și deputatului în Parlamentul României, Dl Boris Volosatîi, a doamnelor Dascălu Iulia și Angela Munteanu-Pojoga, deputate în Parlamentul Republicii Moldova, a domnului Ghenadie Râbacov, coordonatorul Proiectului clase bilingve francofone din Republica Moldova, a domnului Valeriu Stoica, ministru-consilier al Ambasadei României în Republica Moldova, a dlui Simon Rigo, responsabil de Campus France, Ambasada Franței în Republica Moldova.

Mesajele transmise de invitații onorifici au îngemănat ideile unei urări de viitor prosper și de recunoștință pentru trecutul glorios.

De organizarea activității s-a îngrijit Dna Directoare a instituției, dna Natalia Bulat, precum și dna director adjunct Teutu Aliona.

Salus in virtute decus!

Comentariile sunt închise.