Vizita ANCE din RM și a partenerilor din Estonia la IPLT „Gheorghe Asachi”

Digitalizarea educației discutată în cadrul vizitei partenerilor din Estonia

💥Ecosistemul digitalizat al educației este o prioritate strategică a sistemului care reconfigurează modul în care trăim și învățăm. În acest context IPLT „Gheorghe Asachi” a fost vizitat în data de 21 iunie 2023 de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare în persoana doamnelor și domnilor: Lilia Ivanov, directoare, Nadejda Dimitrova, Diana Cojocaru , Stanislav Ciubotaru, dar și a partenerilor de dezvoltare din Estonia: Aivar Ots, manager de dezvoltare a evaluării, Departamentul de testare și evaluare din cadrul Consiliului pentru Educație și Tineret, Natalia Tamm, specialist principal în evaluare.

💢Dialogul de schimb a bunelor practici s-a axat pe digitalizarea procesului educațional la treapta primară a liceului expus de Comisia Învățământului Primar, precum și valorificarea tehnologiilor și instrumentelor digitale cu scopul de a spori calitatea predării, învățării și evaluării.

🗯Lilia Ivanov, directoare a ANCE a subliniat importanța modernizării evaluării digitale prin testare computerizată, care ar putea facilita transparența, obiectivitatea și munca cadrului didactic.

💥Experiența digitală a sistemului educațional estonian a prezentat-o domnul Aivar Ots, manager de dezvoltare a evaluării, Departamentul de testare și evaluare din cadrul Consiliului pentru Educație și Tineret din Estonia, punând accentul pe evaluarea digitalizată modernă.

💥Directoarea instituției, Bulat Natalia, a mulțumit Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și delegației estoniene pentru deschiderea de a împărtăși din experiența de digitalizare a procesului din sistemul educațional, subliniind că această dimensiune sporește calitatea procesului de învățare ce conduce spre finalități și performanțe ale tinerii generații.

Comentariile sunt închise.