Ultimul sunet al clopoțelului

Dragi elevi, onorați profesori, stimați părinți, bunici,

În tandem cu sfârșitul primăverii, la răspântie dintre anotimpuri, marcăm unul dintre cele mai sensibile evenimente școlare: „Ultimul sunet al clopoțelului”.

Ultimul sunet al clopoțelului pentru cei care de astăzi își întind aripile pentru a-și lua zborul spre alte orizonturi ale cunoașterii, cei din clasa a 12.

Ultimul sunet pentru cei care au încununat încă o treaptă de succes, pentru ca să poată păși ferm în următoarea etapă a maturității academice, clasa a 9.

De asemenea, astăzi e Sărbătoarea celor care au finalizat cu ambiție explorarea abecedarului, cei din clasa 1.

E sărbătoarea celor care astăzi se vor despărți de bunii lor învățători și vor spune Adio, clase primare, cei din clasa a 4.

Astăzi, este sărbătoarea tuturor elevilor ce, prin trudă, discernământ și conștientizare, au finalizat cu succes o etapă școlară.

Astăzi, este sărbătoarea tuturor părinților acestora, care au știut să îi susțină și să le inspire modele demne de urmat.

Astăzi, este ziua tuturor profesorilor, care, cu eforturi conjugate, au trudit în educarea și cioplirea destinelor tuturor discipolilor.

Dragi elevi, ați reușit în acest an de studiu să fiți apți de performanțe la olimpiadele școlare, naționale și internaționale, concursuri și probe de inteligență. Ați promovat tradițiile și valorile din Alma Mater. Ați diseminat imaginea instituției în comunitatea educațională, pentru care vă felicit. Vă îndemn, într-un secol grăbit și tehnocrat să nu fiți indiferenți și insensibili, să spargeți clișee și tipare, păstrându-vă individualitatea. Să-i urmați pe oamenii luminii, învățătorii, profesorii și diriginții, care vă sădesc în suflete semința mirabilei înălțări intelectuale. Să vă respectați părinții, care vă crează toate condițiile pentru a cuteza.

Dragi absolvenți ai claselor a IX-a și a XII-a, ați trecut în anii aceștia printr-o metamorfoză culturală și educațională, care v-au definit personalitatea, alături de cei care v-au vegheat neîncetat, părinții, învățătorii și profesorii. Or, tot acest proces reprezintă o parte a vieții și chiar viața însăși, fapt ce v-a făcut mai înțelepți, mai hotărâți în decizii, mai convingători.

Drumurile voastre astăzi își schimbă traiectoria, fiecare își va urma visul, dar nu însemnă că aceste drumuri nu vor duce la Alma Mater, de unde ați pornit. Să nu uitați că AICI, veți fi mereu așteptați, pentru că atunci când ne croim viitorul nu putem să uităm de trecut, de rădăcinile noastre. Nu încetați să visați, să atingeți scopuri și să vă ridicați atunci când veți cădea. Examenele vieții abia încep. Antrenați-vă forțele pentru a ieși învingători.

Onorați părinți, vă mulțumim pentru faptul că sunteți parteneri fideli în educația copiilor noștri. Susținerea Dvs. este primordială în creșterea unei generații de elevi culți, inteligenți și omenoși. Doar printr-un efort conjugat putem să ne vedem instituția în topul celor mai frumoase realizări.

Stimați colegi, mă aresez Dvs., într-un an deloc ușor, dar destul de important pentru noi toți, ați fost eroii deșteptării din situația amorfă a procesului educațional la distanță. În alte situații ați fost și părinți, și cadre didactice, asumându-vă pe deplin misiunea educației. Vreau să vă mulțumesc pentru munca titanică depusă, contribuție substanțială în asigurarea excelenței educaționale din liceu.

Vă doresc tuturor sănătate, pace în suflet și în lume, succes la examene și să vă bucurați din plin de vacanța mult așteptată.

Salus in virtute decus!

Cu deosebit respect și gratitudine,

Natalia BULAT, director al IPLT „Gheorghe Asachi”

Următoarea

Comentariile sunt închise.