Pe 19 octombrie, IPLT „Gheorghe Asachi” a fost onorat de prezența domnului Philippe Paillard, reprezentant al Asociației „ Solidarité Laïque”.

Pe 19 octombrie, IPLT „Gheorghe Asachi” a fost onorat de prezența domnului Philippe Paillard, reprezentant al Asociației „ Solidarité Laïque”. Elevii claselor liceale, în special, clasele a XII-a “A” și „B” au putut, din start, să impresioneze prin puterea de argumentare și exprimare în limba franceză. Subiectul, destul de îndrăzneț, „ Faut-il être humains et efficaces en même temps face à l’immigration de masse en Europe ? Êtes-vous pour ou contre l’immigration ?” este unul actual, ce vizează nu doar țara noastră, dar și întreaga Europă sau chiar la nivel mondial. Elevii fiind repartizați în două echipe, pro și contra, și-au expus părerile argumentând polaritatea abordării acestui fenomen.

Tot cu acest prilej, dna prof. Manea Victoria dimpreună cu elevii și oaspetele de onoare, domnul Philippe Paillard, au făcut o călătorie virtuală pentru a vizita orașele lumii.

Vizita a fost încheiată cu o întrevedere între doamna directoare, Natalia Bulat, și domnul Philippe Paillard . În cadrul acestei vizite, s-a discutat despre proiectul claselor bilingve, provocări și aspirații, precum și despre un eventual parteneriat între IPLT „Gheorghe Asachi” cu asociația „Solidarité Laïque”.

Liceul nostru îi aduce mulțumiri domnului Philippe Paillard, mizând pe o colaborare fructuoasa pe viitor.

Comentariile sunt închise.