Modernizarea centrului medical al instituției

Astăzi, în premieră, IPLT „Gheorghe Asachi” a inaugurat Centrul Medical, după o reparație modernă și dotarea cu recuzită necesară.

🌟 La ceremonie, a fost prezentă și dna directoare Natalia Bulat care a menționat că reabilitarea acestui centru va marca începutul unei noi etape în dezvoltarea şi modernizarea serviciului medical în instituția noastră și va spori accesul pacienţilor la servicii de calitate. ❗Având statutul de centru-model, acesta va participa activ în elaborarea politicii de promovare a modului sănătos de viață și acordarea ajutorului medical de urgență calificat, precum și consiliere în conformitate cu politica și Strategia de dezvoltare a sistemului național de sănătate.

✍️ Pentru o asigurare a calității serviciilor, a fost procurat mobilier și jaluzele de protecție solară, dulapuri medicale pentru păstrarea medicamentelor, masă-birou, dulap- vestiar, dulap-fișier pentru documentația medicală, precum și dispozitive medicale: cântar și antropometru, măsuță sterilă, cușetă medicală, scaune și fotoliu de birou, aspirator electric, targă medicală pentru transportarea bolnavilor, frigider, medicamente pentru acordarea primului ajutor, fiind instalat, de asemenea, și un filtru pentru apă potabilă.

🧑‍🔬De serviciile Centrului vor beneficia atât elevii, cât și angajații instituției noastre .

🧑‍🔬În vederea unei conlucrări prodigioase, se va menține colaborarea cu diverse instituții medicale, precum: USMF “Nicolae Testimițeanu”, Institutul de Medicină Urgentă, AMT Centru, Centru prietenos tinerilor “Accept” sectorul Centru.

Comentariile sunt închise.