Liceul „Gheorghe Asachi” – vizitat de Ambasadorul Chinei în Moldova, Yan Wenbin: „Împreună, pentru o educație de calitate”

Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din capitală a fost onorată de vizita ambasadorului Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Excelența Sa, Yan Wenbin.

În cadrul vizitei, ambasadorul a cunoscut istoria, cultura și valorile educaționale, transmise din generație în generație în una dintre cele mai vechi instituții dintre Prut și Nistru. Diplomatul s-a familiarizat cu rezultatele elevilor, parteneriatele educaționale realizate și noile colaborări și obiective ale instituției cu parteneri din străinătate.

Excursia realizată în interiorul instituției a pus în valoare istoria, cultura și infrastructura școlară deosebită a liceului: sala mică și sala mare de festivități, care sunt vestigii arhitecturale și reprezintă cartea identitară a fiecărui asachian.

În cadrul întrevederii, s-au pus bazele unei colaborări pe dimensiunea educației, întru dezvoltarea și formarea tinerei generații.

Menționăm că Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”este un nume de rezonanță în istoria pedagogiei, fiind cea mai veche instituție dintre Prut și Nistru, o fortăreață a românismului și un bastion al francofoniei.

Comentariile sunt închise.