Liceul ”Gheorghe Asachi” scrie istorie

Pe 17 mai 2024, elevii claselor a IV-a din instituția noastră au susținut proba de evaluare la matematică din cadrul testării naționale în format digital, implementată de Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

125 din cei 139 de învățăcei ai clasei a IV-a au rezolvat testul la calculator, pe o platformă specializată, constituit din 14 itemi, timp de 60 de minute.

Testul digital a permis o evaluare mai rapidă și mai eficientă a răspunsurilor, rezultatele fiind disponibile la finalizarea testului.

Feedbackul primit de la elevi și părinți a fost pozitiv, apreciindu-se flexibilitatea și accesibilitatea testului digital.

Testarea digitală este o modalitate modernă și eficientă de evaluare a cunoștințelor și abilităților elevilor, oferindu-le oportunitatea de a se adapta la mediul digital din ce în ce mai prezent în lumea modernă.

În concluzie, testul digital a fost un SUCCES, oferind o alternativă viabilă metodelor tradiționale de evaluare și contribuind la dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.

Comentariile sunt închise.