Încarc Evenimente

<< Toate Evenimentele

  • Acest eveniment a trecut.

Proiectului Educațional, Internațional „Românii de lângă noi”

14.04.2022

| Gratuit

La14 aprilie 2022, în Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, Chișinău, sub egida Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, a avut loc o activitate din cadrul Proiectului Educațional, Internațional „Românii de lângă noi”, inițiat de Dalia Cîrstea, inspector școlar, Compartimentul Geografie, Istorie și Științe Socio-Umane.

Aflat la etapa de interacțiune directă, prin intermediul vizitelor reciproce, proiectul a adunat mai multe cadre didactice din România, județul Olt, mun. Slatina, precum și Ucraina, reg. Cernăuți și Odesa.

La eveniment, am fost onorați și de prezența dnei viceprimară a mun.Chișinău, Angela Cutasevici, a dlui pretor al sectorului centru, Vadim Hîncu, precum și a reprezentanților presei TVR Moldova și Radio Moldova.

❗În cadrul acestei etape, a fost realizată o activitate festivă, cu genericul: „Dor de Demnitate, Dor de Unitate”, organizată de coordonatoarea proiectului la nivel de instituție, dna prof. Ojog Angela, precum și întreaga Comisie Metodică Limbă și Istorie, promovându-se, în acest sens, valorile morale și culturale românești.

❗Dna Directoare a instituției, Bulat Natalia, a transmis un mesaj de gratitudine tuturor celor implicați în proiect, susținând valențele și evoluția procesului educațional de calitate în tot spațiul românesc, valorizarea verbului matern, precum și a tot ceea ce se numește patrimoniul național.
❗ Proiectul „Românii de lângă noi”, aflat la cea de-a șasea etapă, a concentrat mai multe școli partenere, din diferite țări, în care se vorbește limba română: România, Bulgaria, Serbia, Albania, Ungaria, Ucraina, precum și Republica Moldova.
❗Implementarea acestuia a presupus următoarele obiective:
✍️Promovarea valorilor morale, a ideilor de normalitate și toleranță în societatea românească;
✍️Organizarea și promovarea de activități culturale și turistice, acțiuni civice în sprijinul conservării patrimoniului cultural, material, istoric, artistic și spiritual;
✍️Implicarea elevilor din țările partenere în proiecte și programe educaționale;
✍️Susținerea unor manifestări care au legătură cu tradițiile și obiceiurile românești și, în general, ale tuturor zonelor în care aceștia trăiesc.

❗Etapele proiectului au presupus următoarele activități:
I. ,,Să plantăm un copac-simbolul trăiniciei românilor pe meleagurile acestea” ( martie/aprilie 2021);
II. „Scrie un răvaș unui prieten…” (iunie 2021);
III. Interviuri cu Aura Dobre la TVR Internațional ( iulie 2021);
IV. Ziua Limbii Române în Serbia; (august 2021);
V. „România suntem noi”(1 decembrie 2021);
VI. Vizite în țările partenere

Finalizarea proiectului ține de anul 2023, așadar, urmează desfășurarea și a altor activități educaționale!

Detalii

Dată:
14.04.2022
Cost:
Gratuit
Eveniment Category:
Site web:
asachi.md

Loc de desfășurare

Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”
Chisinau, Moldova, Republic of + Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Organizator

Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”
Vezi site-ul web Organizator
Comentariile sunt închise.