În perioada 21-30 noiembrie 2022, în Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”, s-a desfășurat DECADA „ȘTIINȚE”, care a cuprins varii activități inter-/trans- și monodisciplinare, organizate de Comisia Metodică Științe.

În obiectiv: valorizarea abilităților teoretice și practice ale elevilor în domeniul științelor exacte; explorarea și integrarea abilităților creative ale elevilor în elaborarea proiectelor STEM/STEAM.

Elevii, interesați și pasionați de realizarea proiectelor STEM/STEAM, curioși să descopere atuurile și punctele vulnerabile ale inteligenței artificiale, au demonstrat că inteligența naturală este de bază, participând la următoarele activități:

 Problema zilei: Concurs la matematică;

 Masă rotundă „Problema energetică a secolului XXI”;

 Prezentarea posterelor, machetelor „Matematica în diverse domenii”;

 Algoritmul zilei: Concurs la informatică;

 Prezentare de informație audio/video „Miracolul experimentului chimic”;

 Expoziție de postere și prezentare de videouri „Un copil informat, un copil protejat” (Boli infecțioase bacteriene și virale. Vaccinul și vaccinarea);

 Modelarea păpușilor din materiale reciclabile – Expoziție „Simfonia etniilor prin modelare”;

 Elaborarea și prezentarea „Revistelor electronice STEAM”;

 Masă rotundă „Festivalul etniilor în Republica Moldova”.

Tot în această perioadă, elevii claselor V-XII au trăit emoția olimpiadelor la disciplinele: matematică, fizică, informatică, biologie, chimie, geografie (etapa locală).

Astfel, în cadrul decadei, au fost implicați peste 900 elevi ai claselor V-XII, 21 -cadre didactice, părinți.

A fost o decadă în care educația și timpul liber s-au armonizat perfect, iar ca rezultat, pe lângă toate cunoștințele și experiențele acumulate, elevii s-au cunoscut mai bine, și-au consolidat relațiile ca factor al depășirii orizonturilor cunoașterii în domeniul științelor exacte.

Comentariile sunt închise.