Astăzi, elevii IPLT „Gheorghe Asachi” l-au comemorat pe marele compozitor Ion Aldea-Teodorovici

Regretatul compozitor şi interpret Ion Aldea-Teodorovici ar fi împlinit astăzi 69 de ani de la naştere. Teodorovici s-a născut de Buna- Vestire, iar prin muzica sa a dat glas celor mai înălţătoare idealuri ale neamului.

Elevii clasei a XI-a „B”, împreună cu profesorul de Dezvoltare Personală și Educație pentru Societate, Vlad Bilețchi, au fost la mormântul marelui patriot de la Cimitirul Central din Chișinău, iar profesorul le-a comunicat elevilor că este imperios necesar să aducem la cunoștința opiniei publice și a tinerei generații importanța, activitatea și creația lui Ion și Doina. Ei au fost adevărații trubaduri ai neamului, întrucât nu le-a fost frică să cânte despre limba română și tricolor, despre independență și suveranitate în niște perioade foarte complicate și periculoase în care se afla Republica Moldova.

Firul vieţii marelui compozitor Ion Aldea-Teodorovici şi a Doinei Aldea-Teodorovici a fost întrerupt într-un accident cumplit în noaptea de 29 spre 30 octombrie, anul 1992. Ion Aldea-Teodorovici este autorul a peste 300 de creaţii muzicale, ce continuă să fie ascultate şi interpretate.

Comentariile sunt închise.