ACADEMIA BASARABIEI, ediția I

👏O primă ediție a unui program interdisciplinar „Academia Basarabiei”, desfășurat în perioada 04 – 07 iulie 2024, a adunat profesori de istorie, limba și literatura română, învățători din toată țara.

👉La conferința inaugurală din 04 iulie, care a avut loc la Universitatea de Stat din Moldova, au participat reprezentanți din instituția noastră: dna directoare Natalia Bulat, dnele prof. Angela Ojog și Maria Butuc-Brigai.

💢Activitatea sus-menționată, cu genericul „Educația istorică în condițiile provocărilor de la începutul mileniului al III-lea”, a adunat personalități și specialiști notorii atât din Republica Moldova, cât și din România. Oaspeții de onoare Alain Lamassoure, istoric, fost ministru pentru Afaceri Europene și fost deputat european, Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române, Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române din București, au fost câțiva dintre prezențele de impact ale evenimentului.

🩵Absolventa instituției noastre, Ruxanda Covalschi, a înveșnicit activitatea cu o piesă patriotică, asezonată cu o ținută sugestivă.

💥Continuarea programului a avut loc la complexul turistic „Costești”, Ialoveni, unde au participat profesoarele Maria Butuc-Brigai și Oxana Halabudenco.

✍️Programul a prevăzut o agendă generoasă de activități variate: lecții publice, ateliere de lucru, seminare, sesiuni de formare și schimb de bune practici.

💫ACADEMIA BASARABIEI și-a propus să consolideze legăturile culturale și educaționale dintre România și Republica Moldova, oferind profesorilor oportunități de dezvoltare profesională în contextul actualității.

💯Participarea la toate sesiunile și atelierele din cadrul programului au avut un impact vădit asupra participanților, datorită abordărilor pragmatice și de actualitate în materie de didactică, atât de necesare unui cadru didactic în pas cu specificul prezentului.

💢De asemenea, o noutate educațională a vizat lansarea conceptului de activități integrate de tip „ILIADA”, care va deveni o modalitate interactivă și eficientă în timpul procesului instructiv-educativ.

🗣Programul a reușit să demonstreze că o colaborare cu membrii celorlalte discipline în timpul actului educațional aduce cu sine beneficii și, în același timp, facilitează învățarea.

🙏Programul interdisciplinar ACADEMIA BASARABIEI a fost organizat grație colaborării Universității de Stat din Moldova cu Asociația Generală a Învățătorilor din România, filiala Republica Moldova, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

💬Linkul programului: https://www.canva.com/…/nGzu9q3CY-7oSoMcnG-8nw/view

Următoarea

Comentariile sunt închise.
Ultimele Anunțuri