20 noiembrie - Ziua Universală a Drepturilor Copilului

Postat : 20.11.2017
La ziua de 20 noiembrie 2017, a fost marcată Ziua Universală a Drepturilor Copilului. Pentru a sărbători evenimentul dat, UNICEF a invitat copiii din întreaga lume să preia roluri cheie pe parcursul acestei zile în mass-media, politică, afaceri, sport şi divertisment. Astfel, își vor exprima sprijinul pentru milioane de colegi, care nu au acces la învățătură, care sunt privați de drepturi şi duc un mod de viață în condiții deplorabile.

În semn de solidaritate cu semenii lor, care sunt victime ale violenței şi abuzurilor, elevii claselor a VII-a ,,A’’, diriginte - C. Nedelea, a VIII-a ,,B”, diriginte - T. Cechina, au participat la trainingul ,,Kidstakeover’’ organizat de Asociația Obștească ,,Synergetica Eur-Est” în parteneriat cu UNICEF. Copiii au fost familiarizați cu abilitățile de autoinstruire şi autoconducere.

În final, dansul colectiv din curtea liceului a chemat pe toți copiii să participe la mișcarea globală de Ziua Mondială a Copiilor prin campanie în școlile şi comunitățile lor, pentru a ajuta la salvarea vieții copiilor, luptând pentru apărarea drepturilor acestora.