157 ani de la fondare

Postat : 01.03.2021''Simbol al Istoriei Pedagogiei din Republica Moldova, al Francofoniei, al Românismului..al Libertății, al Adevărului si Demnității... O Carte care dă lumină, o Scară a cunoștințelor, o Corabie a Aventurii, Descoperirii și a Cunoștințelor, un Templu al Culturii, un Munte înalt drept pistă pentru a-ți lua zborul în viață...''
''Mândria de a fi ASACHIAN.. Om Bun, Harnic și de o înaltă Cultură.. Noi suntem ASACHIENI și aceasta este cea mai înaltă apreciere...''
LA MULȚI ANI, COMUNITATEA ASACHIANĂ !!

În ciuda crizei pandemice, Liceul Teoretic Român Francez "Gheorghe Asachi" își păstrează verticalitatea și rămâne fidel celor mai bune tradiții legate de Aniversarea instituției, manifestând în același timp flexibilitate și rămânând deschis cerințelor timpurilor și politicilor educaționale generale. Un program de activități diverse este consacrat acestei zile, printre care activități de amploare cum ar fi Festivalul Internațional „Mărțișorul copiilor”.
❤️????
Mulțumim pe această cale partenerilor noștri fideli care și în acest an au fost alături de noi întru realizarea obiectivelor comune:
✅promovarea valorilor naționale legate de cultură și tradiție,
✅educația noilor generații în spiritul valorilor universale: o lume în pace, prietenie, toleranță și respect,
✅asigurarea schimbului de experiență, ✅stimularea creativității elevilor,
✅ asigurarea parteneriatului școală-familie-societate.
Aceste parteneriate, stabilite între instituțiile de învățământ, sunt prețioase și reprezintă un schimb de experiență inestimabil pentru întreaga comunitate educațională.
❤️????
Tuturor participanților le mulțumim pentru curaj, creativitate, curiozitate și entuziasm, iar tuturor care ne urmăresc : o primăvară cât mai frumoasă !