Colocviul literar, editia XII-a

Postat : 03.03.2020


Colocviul Literar „Gheorghe Asachi”. Ediția a XII-a


La data de 28 februarie, 2020 în incinta IPLT „Gheorghe Asachi”, municipiul Chișinău, a avut loc Colocviul Literar „Gheorghe Asachi”, ediția a XII-a, coordonat de Natalia Bulat, director-adjunct, care a încurajat elevii pentru deschiderea spre redescoperirea de sine prin intermediul cuvântului cercetat, scris și rostit.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 La eveniment au participat 108 elevi din treapta gimnazială și liceală, realizând cercetări cu tematici diverse. Directorul liceului, Boris Volosatîi, a venit cu un mesaj de felicitare pentru elevii participanți, urându-le mult succes și rezultate pe măsura așteptărilor.

Comisia de evaluare, moderată de Președinții celor 4 ateliere:Șchiopu Constantin, dr. hab. ped., dr. conf. fil., USM, Fonari Victoria, dr. conf. fil., USM, Cibotaru Liubovi, prodecan al UPS „I. Creangă”, Nastas Svetlana, dr. ped,   și  profesorii de limba și literatura română din instituție: Ojog A., Urîtu O., Zubac I., Butuc M., Cvasniuc A., Grubîi L., Beldiga A.,  au apreciat abilitățile de cercetare și competențele intelectuale ale elevilor, demonstrate în cadrul colocviului.

          În urma evaluării lucrărilor și susținerea publică a acestora, elevii cu rezultate remarcabile au fost remunerați cu diplome și cărți. 

Video